O sončnih elektrarnah

 

S svojo energijo ustvarja zemeljske ekosisteme in omogoča življenje milijonom živalskih vrst. Zaradi naših energijskih potreb smo lastni planet že skoraj pahnili iz ravnovesja. Tudi ljudje smo del tega življenjskega kroga. Vendar lahko s pomočjo tehnologije zajamemo sončno svetlobo in jo uporabimo kot najbolj čist vir energije. Cene solarnih modulov so se v zadnjih letih močno znižale, njihov izkoristek pa se je povečal. Država s subvencijami in z zakonsko ureditvijo omogoča višjo donosnost naložbe v lastno sončno elektrarno. Le tako se bo človeštvo razvijalo naprej z nezmanjšano hitrostjo in hkrati ohranjalo krhko ravnovesje našega planeta.

Naložba za življenje - naložba v življenje.
Sonce sije zastonj..Življenjska doba sončne elektrarne je najmanj trideset let. Sama naložba za tiste, ki so pridobili subvencijo se povrne v približno desetih letih in to ob rednem letnem donosu med 8 in 12% osnovnega vložka. Uporabniki, ki so priključeni po sistemu "net metering", pa prihranek.  Izkupiček od prodaje električne energije med desetim in tridesetim letom delovanja elektrarne pa predstavlja čisti dodatni zaslužek. Sončno elektrarno je mogoče izvesti kot streho, postaviti na streho ali v bližino objekta.


Sončna elektrarna je zelo pametna odločitev, saj:


⇒  uporabljamo fotovoltaiko - obnovljiv vir energije,
⇒  ne onesnažujemo okolja,
⇒  lahko električno energijo prodajamo (premija),
⇒  je sončna energija neomejena.

 

Sončna elektrarna ima tipično izhodno moč 90 % nazivne izhodne moči. Po desetih letih delovanja izkoristek sončne elektrarne pade za 10%.

Prodajna cena kW ure, pridobljena iz sončnih celic, je enaka letni premiji, plus tržna cena z vsako proizvedeno kWh električne energije.

Povprašajte nas

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje
Več o politiki varstva osebnih podatkov.