Vrste sončnih elektrarn


Sončne elektrarne na strehah:
Primerna za objekte s klasično strešno kritino in nagibom strehe od 0° do 60°. Strešna kritina naj bo v zadovoljivem stanju za 30 let in več, kolikor traja življenjska doba sončne elektrarne.Potrebno je veljavno gradbeno dovoljenje objekta oziroma Uporabno dovoljenje za objekte izdelane pred letom 1967.

Solarni nadstreški:
S pomočjo posebne pod konstrukcije proizvajalca Mecosun lahko izdelamo nadstrešek, kjer solarni moduli nadomestijo strešno kritino. Nadstrešek nam služi kot zaščita za avtomobile, zimsko-letne vrtove ali zaščito vrta pred atmosferskimi vplivi (dež, sneg).

Integrirane sončne elektrarne:
Integrirane sončne elektrarne so posebna izvedba sončnih elektrarn, kjer fotonapetostnimoduli predstavljajo primarno kritino strehe. Integrirane sončne elektrarne odlikuje dobra estetika in so najprimernejša rešitev za novogradnjo in v primeru, ko je obstoječa kritina objekta dotrajana ter potrebna menjave. Potrebno je veljavno gradbeno dovoljenje objekta oziroma potrdilo o starosti objekta, če je leto izdelave objekta starejše od leta 1967.

Otočne sončne elektrarne:
Otočni sistemi so rešitev za neodvisno energetsko preskrbo individualnih hiš in ostalih manjših objektov. Omogočajo energetsko preskrbo počitniških hišic, prikolic za kampiranje, gorskih koč, zidanic, baznih postaj in vseh objektov, ki jih ni mogoče priklopiti na javno distribucijsko omrežje.

Solarna parkirišča:
Parkirne površine lahko spremenimo v donosne sončne elektrarne. Sončne module montiramo na nadstreške parkirišča, kjer proizvajajo električno energijo in varujejo avtomobile pred atmosferskimi vplivi  kot so dež, sneg, toča idr.

 

Povprašajte nas

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje
Več o politiki varstva osebnih podatkov.